Disconformitat a la Cultura de Base

Disconformitat a la Cultura de Base

culturadebase.org

Carta de disconformitat de la Cultura de Base de Barcelona (CdB) amb el document de mesures de suport al teixit cultural de Barcelona de l’ICUB

Des de la plataforma Cultura de Base de Barcelona (CdB) manifestem la nostra disconformitat amb les mesures recents que l’Ajuntament de Barcelona ha fet públiques en relació al teixit cultural de la ciutat. D’una banda, considerem que aquestes polítiques no donen resposta a les reivindicacions que la CdB porta fent des del 2019. De l’altra, exigim més claredat, accessibilitat i transparència de les xifres de la totalitat del pressupost municipal que es destina a cultura per tal que la ciutadania pugui fer un seguiment detallat de l’arquitectura opaca dels consorcis i els convenis público-privats. Denunciem, també, l’indent d’apropiació i la manipulació indeguda per part de l’ICUB del terme «cultura de base» i del seu significat, amb el qual no ens sentim ni identificats ni representats. Per tot això, exigim l’establiment d’una taula de negociació contínua entre l’ICUB i la CdB per resoldre aquestes greus deficiències.

Descarrega aquest document en pdf

culturadebase.org
info@culturadebase.org
#CulturaDeBaseBCN
#InstitucionsTransparents
#RespostaCdB
#ComunicatCdB

 

Opinió personal:

Es la mateixa cantarella de sempre. Per moltes ajudes i subvencions que hi pugui haber, segur que se les emporten els de sempre. Els que fan ‘cultura base’, ‘cultura de carrer’ o ‘cultura gratuita’ de veritat, com pot ser el meu cas, sempre estem oblidats per les administracions.

Som un zero a l’esquerra. Ja veureu con Dagoll Dagom, la Cubana i quatre mes, s’ho emporten tot (com el baixell de Mar i Cel i l’espectacle, que va costar prop d’un mil-lió d’euros) i no es una crítica, es un fet, però tindria que arribar a tothom.

Ja sabem que la cultura està manegada per les institucions que moltes vegades afavoreixen els seus, per aixó jo m’adhereixo a aquest manifest. La cultura tindria que ser molt clara i accesible. I aquí estem parlant de l’Ajuntament, però les altres institucions…

Esta entrada fue publicada en Espectáculos, Opinión / Denuncia. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.