Guanyador Premi Teresa Cunillé 19

Eduard Molner Closas  

Historiador, professor de teatre i escriptor.

Doctor en història contemporània per la Universitat de Barcelona, actualment és el Cap d’Estudis del Grau en Arts Escèniques de la UdG impartit a l’escola Universitària ERAM.

Ha estat comissari de l’exposició Paral•lel 1894-1939 que es va poder veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, del mes de novembre de 2012 al mes de febrer de 2013, amb Xavier Albertí (Premi de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya 2013 i Aplaudiment FAD Sebastià Gasch 2013).

És autor del llibre Sala Beckett 20 anys (2009, Sala Beckett). És coautor també del llibre Carrer i escena. El Paral•lel 1892-1939 (2012, Viena edicions i Ajuntament de Barcelona).

Co dirigeix l’equip de Barcelona – Girona (ERAM – UdG) del projecte de recerca internacional Pleasurescapes Port Cities.

Transnational Forces of Integration, un projecte de recerca dotat amb fons europeus, al voltant de la cultura popular en ciutats portuàries europees, amb les ciutats d’Hamburg, Göteborg i Rotterdam.

Ha col•laborat habitualment en el suplement Cultura-s de La Vanguardia i també ha col•laborat o col•labora en les revistes Pausa, Hamlet, Avenç, BCN Metrópolis, Serra d’Or, el diari Avui o la revista Altair.

També ha participat en projectes editorials de l’Enciclopèdia Catalana i de l’Institut Ramon Llull.

Ha estat productor de dues edicions del Festival de Músiques Contemporànies organitzat per l’Auditori i responsable de continguts al departament de comunicació del Teatre Lliure.

Entre els anys 2005 i 2009 va programar més de 500 actes del cicle de tertúlies sobre el llibre i la lectura Vine a fer un cafè amb… i ha programat també el cicle de teatre de Juliol a les biblioteques, origen de l’It Emergents, produït pel Festival Grec, Fira Tàrrega, Temporada Alta i l’Institut del Teatre, entre 2012 i 2018.

Ha assessorat l’apartat de teatre del Festival Kosmopolis 2011 del CCCB i ha estat professor ocasional a l’Institut del Teatre.

Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.